Εξασφαλίστηκαν πιστώσεις 

για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία...


Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου 
Αθήνα
Κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ωστόσο, όπως επισήμανε η υπουργός η επικείμενη σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη από τη Μεταπολίτευση καθώς έχουμε το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε, ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους.


Τόνισε ιδιαίτερα, ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.


Στις 5 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.


Ηδη, λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.


Παράλληλα, στους περιφερειακούς διευθυντές δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


Εν τω μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έγινε η επιλογή τους με το νέο νόμο. Η επιλογή έγινε, όπως είπε η υπουργός, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοκρατίας.
source:in.gr
top