"Πεθαίνοντας" στα ΟΥΚ...



Τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί τους μόνο για να τους παρουσιάσουν ως μυστηριώδεις υπερανθρώπους, που είναι άτρωτοι από τις κακουχίες και τις ακραίες συνθήκες διαβίωσης στις οποίες υποβάλουν τους εαυτούς τους.
Αραιά και που όταν κάποιος απ´ αυτούς τους "υπεράνθρωπους" αποδεικνύεται θνητός, όπως ο άτυχος νεαρός σημαιοφόρος,τους θυμόμαστε και πάλι.

Οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, έχουν το στρατόπεδό τους στο Σκαραμαγκά.Για να περάσει κάποιος αξιωματικός τη πύλη του δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από θέληση και αποφασιστικότητα.Πολύ σύντομα βέβαια οι υποψήφιοι βατραχάνθρωποι καταλαβαίνουν ότι αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να γίνουν μέλη της πιο επίλεκτης μονάδας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η εξάμηνη απάνθρωπη σε πολλές φάσεις της εκπαίδευση-δοκιμασία αποδεικνύεται ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις των περισσοτέρων.Σε κάθε "σχολείο" υποψήφιων ΜΥΚ παρουσιάζονται 100 έως 150 άνδρες.Έξι μήνες μετά στο χώρο όπου γίνεται η αναφορά έχουν απομείνει ένας έως τρεις οι οποίοι και θα πάρουν από τους ανωτέρους τους το "χρίσμα" του βατραχάνθρωπου-φονική μηχανή.Όλοι οι υπόλοιποι πέρασαν και χτύπησαν τη καμπάνα που υπάρχει στον ίδιο χώρο όπου "βαφτίζονται" οι νέοι ΜΥΚάδες,φωνάζοντας "εγκαταλείπω". Άλλοι επιλέγουν την εγκατάλειψη στα πρώτα 24 ώρα της δοκιμασίας κατανοώντας γρήγορα ότι δεν θ´ αντέξουν.Αρκετοί "σπάνε" στη "διαβολοβδομάδα". Από το μεσημέρι μιας κάποιας Κυριακής έως το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής οι υποψήφιοι ΜΥΚ ...τρέχουν και κολυμπάνε διαρκώς,χωρίς να τους επιτραπεί να κοιμηθούν ούτε ένα δευτερόλεπτο!Έχοντας τη τύχη να παρακολουθήσω τα τελευταία 24ωρα μιας "διαβολοβδομάδας",δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ το πείσμα των υποψηφίων οι οποίοι κουβαλούσαν τρέχοντας υπό τις φωνές των εκπαιδευτών μία τεράστια βάρκα.Κάποιοι είχαν τα μάτια κλειστά λες και κοιμόντουσαν...τροχάδην.


Κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν το οκτάωρο συνεχές κολύμπι που προβλέπει η εκπαίδευσή τους. Κι άλλοι όπως ο άτυχος σημαιοφόρος πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή τη δίψα να γίνουν μέλη της ελίτ των ΕΔ.


Για πολλούς νεοέλληνες οι νεαροί άνδρες που στρατοπεδεύουν εκεί στο Σκαραμαγκά μπορεί να είναι και "κολλημένοι". Κι έτσι είναι.Οι ΜΥΚάδες είναι "κολλημένοι" σε ιδανικά,αξίες,αρχές γνωρίζοντας ότι εκπαιδεύονται για αποστολές που αν ποτέ τους ζητηθεί να εκτελέσουν σε πραγματικές συνθήκες οι πιθανότητες επιβίωσής τους είναι μηδενικές.


Απ´ αυτή την άποψη είναι κάτι παραπάνω από παρήγορο ότι σε μια κοινωνία που όλοι μας μονίμως κατηγορούμε για κατάπτωση σ´ όλα τα επίπεδα, νέοι άνθρωποι εξακολουθούν με τη θέλησή τους να περνάνε τη πύλη του στρατοπέδου της ΜΥΚ,καταθέτοντας εκτός από τη ψυχή τους,ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.source:newsit.gr
top