Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι 

θανάτου δύο αδέρφια...

Τουλάχιστον σοκαριστικές είναι οι σκηνές που μετέδωσε η τηλεόραση του Πακιστάν από το βασανισμό δύο αδελφιών 15 και 17 ετών, του Μοΐζ και του Μανίμπ, στο Δυτικό Πακιστάν επειδή τους πέρασαν για κλέφτες.
Περιτριγυρισμένα από εξαγριωμένο πλήθος, τα δύο αδέλφια χτυπήθηκαν άγρια με ξύλα μέχρι θανάτου. Κανείς δεν έδειξε οίκτο στα δύο ανήλικα παιδιά, παρά τις απεγνωσμένες φωνές τους για βοήθεια. Ούτε καν η αστυνομία καθώς τέσσερις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν, απλά στέκονταν άπραγοι και κοιτούσαν το πλήθος να ξυλοκοπά μέχρι θανάτου τα δύο ανήλικα παιδιά.
Το πλήθος είχε τέτοιο μένος που δε σταμάτησε ούτε όταν τα παιδιά κατέληξαν. Αντιθέτως τα έσυραν και τα κρέμασαν από μια ξύλινη δοκό
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα δύο παιδιά ξυλοκοπήθηκαν άδικα. Είχε γίνει νωρίτερα κλοπή από γήπεδο κρίκετ και επειδή τα αδέλφια σύχναζαν εκεί και κρατούσαν έναν αθλητικό σάκο, θεωρήθηκε ότι ήταν οι δράστες της κλοπής. Αποδείχθηκε όμως εκ των υστέρων ότι ουδεμία σχέση είχαν με το συμβάν
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα και μέχρι και ο Υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι «θα συνεργαστούμε για να βρούμε τους ενόχους πάση θυσία».  Μάλιστα εν βρασμώ ψυχής σημείωσε ότι «θα κρεμάσουμε τους ενόχους εκεί που κρέμασαν τα δύο αδέλφια».
 source:madata.gr

top