"Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων"



"Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων και νέου Μνημονίου, δεν υπάρχουν ούτε ως σκέψη": Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στη σεναριολογία των ημερών για επιβολή νέων αυστηρών μέτρων.

Ο
Γ. Πεταλωτής είπε ότι "δεν θα υπάρχουν μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες εντός του 2010", ενώ απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ εντός του 2010.

Επισήμανε δε ότι δεν θα υπάρξει μετακύληση ορισμένων προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ το 2010, προσθέτοντας ότι αυτό έχει δρομολογηθεί για τον επόμενο χρόνο.


Ο ίδιος μίλησε για "καταστροφολογία από όσους κάνουν λόγο για νέα μέτρα", ενώ ερωτηθείς αν αυτό αφορά και τον κ.
Αλέξη Μητρόπουλο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κριτική που ασκείται στο Μνημόνιο με το οποίο απεφεύχθη η χρεοκοπία της χώρας, "είναι θέμα ειλικρίνειας του καθενός μας".

Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή, είπε ότι υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις ενέργειες του ΣΔΟΕ, και ότι προσεχώς το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση, ώστε να υπάρχει ταχύτερη διαδικασία των υποθέσεων φοροδιαφυγής στα Δικαστήρια.


Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών
. "Ο προϋπολογισμός του 2010 "θα βγει", τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει ανάγκη για νέα δυσάρεστα μέτρα".

Σε συνέντευξή του στη "Real", αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής μισθών και επιδομάτων εορτών στον ιδιωτικό τομέα απαντά ότι
δεν έχει τεθεί κάτι τέτοιο εκ νέου από την τρόικα και εκφράζει την πεποίθηση ότι αν υπάρξουν ισορροπημένες αυξήσεις την επόμενη τριετία, δεν θα τεθεί.source:nooz.gr
top