Βίβιαν Λι...

Ήταν bisexual;

Βίβιαν Λι
Στα νιάτα της, ο ποιητής Τζον Μπέτζεμαν την είχε περιγράψει ως την «απόλυτη βρετανική γυναικεία παρουσία», ενώ η σχέση της με τον Λόρενς Ολίβιε έμοιαζε με το απόλυτο παραμύθι, που είχε μαγέψει το Χόλιγουντ του 1930. Βεβαίως, όλα αυτά ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά για τη ζωή της Βίβιαν Λι, όπου αρκετά χρόνια μετά το θάνατό της άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια αρκετά μυστικά της ζωής της.

Ο Ντάργουιν Πόρτερ, ο οποίος γνώρισε την ηθοποιό στη δεκαετία του '60, και ο Ρόι Μόζελι, πρώην βοηθός του Ολίβιε, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία ακόμα βιογραφία για τη Βίβιαν Λι, η οποία υποδύθηκε την Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται για τη ζωή της Λι, φαίνεται πως εκείνη ήταν bisexual και πως ο γάμος της με τον Ολίβιε ήταν ένα καλοστημένο ψέμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο ένας απατούσε τον άλλον, λίγους μήνες αφού ξεκίνησαν τη σχέση τους το 1937. Στη συγκεκριμένη βιογραφία αναφέρεται πως η Βίβιαν λάτρευε να περνάει την ώρα της με άνδρες ζιγκολό τους οποίους έβρισκε σ' έναν οίκο ανοχής στο Λος Άντζελες, που λειτουργούσε ως πρατήριο βενζίνης.

«Εκείνη βασιζόταν στην όρεξη των ανδρών, οι οποίοι λίγες ώρες αργότερα θα μπορούσαν να υπερηφανεύονται ότι είχαν βρεθεί στις "υπηρεσίες" της Σκάρλετ Ο’ Χάρα», δήλωσε άνθρωπος του περιβάλλοντός της και συμπλήρωσε: «Η Λι είχε διωχθεί από ένα ξενοδοχείο στην Ιταλία γιατί είχε δεχθεί πολλούς άνδρες από το δρόμο στο δωμάτιό της».

«Ήταν τόσο όμορφη, και δεν μπορούσε να δεχθεί πως δεν μπορεί να έχει οτιδήποτε θελήσει» λένε οι συγγραφείς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πέρα από το φλερτ με τη Βρετανίδα ηθοποιό, Ιζαμπέλ Τζινς και δύο ακόμα γυναίκες, η Λι απάτησε τον Ολίβιε με τον Μάρλον Μπράντο και τον Ρεξ Χάρισον.

Ο Ολίβιε παντρεύτηκε με τη Βίβιαν Λι το 1940 και χώρισαν το 1960. Η Λι, η οποία έπασχε σοβαρά ψυχικά νοσήματα πέθανε επτά χρόνια αργότερα σε ηλικία 53 χρόνων.
source:yupi.gr
top