Ναυπηγεί πολεμικά σκάφη 

με εκτοξευτήρες πυραύλων το Ιράν...


Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε τη ναυπήγηση δύο ταχύπλοων πολεμικών σκαφών που μπορούν να εξοπλιστούν με εκτοξευτήρες πυραύλων και να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές περιπολίας και επιθετικές επιχειρήσεις.
Τα εγκαίνια της ναυπήγησης των δύο σκαφών που φέρουν τα ονόματα "Σεράζ" και "Ζολφαγκάρ" πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μια μέρα μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ του "Καράρ", ενός ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένου βομβαρδιστικού αεροσκάφους με βεληνεκές 1.000 χλμ. Τα δύο πλοία θα ναυπηγηθούν στο ναυτικό βιομηχανικό συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός 'Αμυνας Αχμάντ Βαχιντί τόνισε ότι τα πλοία θα ενισχύσουν τις ιρανικές αμυντικές δυνάμεις. "Σήμερα η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διαθέτει μια σημαντική αμυντική βιομηχανία και οι ισχυρές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης και του στρατού μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο, τη Θάλασσα του Ομάν και τα στενά του Χορμούζ", τόνισε.


Το σκάφος "Ζολφαγκάρ" είναι νέας γενιάς πλοίο με εκτοξευτήρα πυραύλων που μπορεί να χρησιμεύσει σε περιπολίες ή σε επιχειρήσεις επίθεσης, διευκρίνισε το IRNA. "Σχεδιάστηκε για ταχείες εφόδους σε πλοία και είναι εξοπλισμένο με δύο εκτοξευτήρες πυραύλων, δύο πολυβόλα και ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο των πυραύλων", πρόσθεσε.


Το "Σεράζ" σχεδιάστηκε για τροπικά κλίματα και είναι επίσης ένα επιθετικό ταχύπλοο, που μπορεί να χρησιμεύσει στην Κασπία Θάλασσα, στον Κόλπο και στη Θάλασσα του Ομάν, προσθέτει το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι το σκάφος μπορεί να εκτοξεύσει ρουκέτες και να επιχειρεί σε πολύ ταραγμένες θάλασσες.


Την Παρασκευή το Ιράν παρουσίασε τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο εδάφους εδάφους Κιάμ, με βεληνεκές 1.500 χλμ. Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις, καθώς η Τεχεράνη γιορτάζει την "εβδομάδα της κυβέρνησης", στη διάρκεια της οποίας παρουσιάζει τα τελευταία τεχνολογικά της επιτεύγματα.source:newsit.gr
    top