Η τραγική εικόνα στο 

κέντρο της πρωτεύουσας παραμένει...


Λίγες μέρες μετά την επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης και παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας σχεδόν σε κάθε γωνία γύρω από την Ομόνοια η κατάσταση παραμένει απελπιστική.

Καταστηματάρχες και υπάλληλοι, τουρίστες και περαστικοί αισθάνονται έντονα τα βλέμματα των κακοποιών να τους «σκανάρουν» ψάχνοντας να βρούνε το επόμενο θύμα τους.

Οι γνωρίζοντες την περιοχή πλέον κυκλοφορούν χωρίς να κρατάνε χαρτοφύλακες και τσάντες, ενώ οι γυναίκες έχουν σταματήσει να φοράνε κοσμήματα αφού οι ληστείες δεν είναι απλά καθημερινό φαινόμενο αλλά ωριαίο.

Μία απλή βόλτα στις οδούς Γερανίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Αθηνάς αρκεί για να βιώσεις την ανασφάλεια. Στη μία γωνία βρίσκεται η αστυνομία και στην άλλη έμποροι ναρκωτικών πουλάνε δόσεις, αλλοδαποί “ζυγίζουν” με το μάτι το περιεχόμενο των περαστικών σε χρήματα, ενώ τοξικομανείς χτυπάνε τη δόση τους σε κοινή θέα.

Λίγο πιο πέρα στην Βερανζέρου λίγες δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας οι τοξικομανείς συνωστίζονται στις εισόδους πολυκατοικιών και σε εσοχές του δρόμου προσπαθώντας να πάρουν τη δόση τους.

Σύμφωνα με όσους εργάζονται στην περιοχή η κατάσταση δείχνει να έχει βγει εκτός ελέγχου ενώ οι έμποροι, τοξικομανείς και κακοποιοί, μετακινούνται συνεχώς από το ένα στενό στο άλλο καθώς το κυνηγητό της γάτας με το ποντίκι συνεχίζεται ανάμεσα σε αυτούς και την αστυνομία.

Όλοι πλέον δείχνουν να ψάχνουν για διέξοδο από αυτή την κατάσταση που κυριολεκτικά καταστρέφει μέρα με την ημέρα το άλλοτε λαοφιλές κέντρο της Αθήνας. 
source:newsbeast.gr
top