HP εναντίον Dell για την 

εξαγορά της 3Par...


Από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει μία άτυπη κόντρα ανάμεσα στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής PC (Personal Computers), την Hewlett Packard και την Dell, με τις δύο να μάχονται για το ποια θα εξαγοράσει την Αμερικανική εταιρεία κατασκευής συστημάτων και software για αποθήκευση δεδομένων 3Par.
Τη Δευτέρα 16 η Dell προχώρησε στη δημιουργία προσφοράς εξαγοράς της 3Par Inc. έναντι 18 δολαρίων ανά μετοχή με το συνολικό άθροισμα να ανέρχεται στα 1,15 δις δολάρια. Ενώ όλα έδειχναν ότι η συμφωνία θα ευδοκιμούσε η HP αποφάσισε να κάνει επίδειξη ισχύος προχωρώντας σε αντιπρόταση 33% υψηλότερη από αυτή της Dell.
Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε προσφορά ύψους 1,6 δις ευρώ έναντι 24 δολαρίων ανά μετοχή με τους ιθύνοντες να υπογραμμίζουν ότι η προσφορά ήταν τόσο μεγάλη επειδή HP δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα πιθανό παιχνίδι δημοπρασίας.
Όσον αφορά την 3Par αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο του 2010 είχε ψηφιστεί, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ως η 4ης πιο γρήγορα ανερχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στην λίστα των Tech25, ενώ το πιο γνωστό της «προϊόν» είναι η εταιρεία Sun η οποία έχει δημιουργήσει τα γνωστά σε όλους Java.
Η μετοχή της 3Par μετά και την έναρξη της «μάχης» σημείωσε άνοδο 7,22 δολαρίων ή 40% στα 25,26 δολάρια.
Απ’ ότι όλα δείχνουν η Αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει σε συμφωνία με την HP με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Στρατηγικής και Τεχνολογίας της Shane Robison να δηλώνει ότι η HP ταιριάζει περισσότερο με την 3Par καθώς και οι δύο έχουν την έδρα τους στην περιοχή Silicon Valley.
Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι στην αμερικανική αγορά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές…source:protothema.gr
top