Ραγκούσης και Χρυσοχοϊδης 

τα κεντρικά πρόσωπα...


Εβδομάδα των τελικών αποφάσεων είναι αυτή που ξεκινά σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τις τελικές συζητήσεις με συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς, προκειμένου να καταλήξει στον ακριβή χρόνο και στο εύρος των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς και στις επιλογές προσώπων.

Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι θα υπάρξουν αναπληρώσεις των κενών, που θα προκύψουν στην κυβέρνηση από την μετακόμιση κάποιων μελών της στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες. Θα υπάρξουν σίγουρα επίσης και προσθήκες κάποιων νέων θέσεων υφυπουργών σε υπουργεία, που ο φόρτος εργασίας θεωρείται μεγάλος και δεν εξυπηρετείται με τους υπάρχοντες. Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν το αργότερο μέχρι τη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μεγάλη ανατροπή στο κεντρικό σύστημα συντονισμού της κυβέρνησης, με τον Γιάννη Ραγκούση να αναλαμβάνει τον πρώτο λόγο, κάτω από τον κ. Παπανδρέου, όμως δεν είναι σαφές εάν αυτό θα γίνει άμεσα ή θα ψηφιστεί πρώτα ο εκλογικός νόμος, που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών. Η διαφαινόμενη μετακόμιση του κ. Ραγκούση στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, όπως η αλλαγή πόστου για τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Χάρη Παμπούκη, με ανάλογες καραμπόλες σε πολλά υπουργεία.

Το άλλο μεγάλο ζητούμενο του ευρέως ανασχηματισμού είναι η μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε στο υπουργείο Οικονομίας, είτε σε άλλο παραγωγικό υπουργείο. Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη αρνείται πάντως ότι υπάρχει θέμα μετακίνησής της και ουσιαστικά καταγγέλλει προσπάθεια υπονόμευσής της.
source:protothema.gr
top