Ανεβάζει τον πήχυ το

Kindle 3ης γενιάς...


Το καινούριο, 3ης γενιάς Kindle της Amazon προβλέπεται να ξεπεράσει τις 3 εκατομμύρια πωλήσεις που είχαν επιτευχθεί με τον προκάτοχο του. Το προϊόν, το οποίο έχει ακόμα τα πλεονεκτήματα των παλαιότερων μοντέλων -μεγάλη γκάμα επιλογών βιβλίων και περιοδικών, μικρό βάρος και την ιδιότητα να διαβάζεται υπό συνθήκες μεγάλης φωτεινότητας- έχει υποστεί βελτιώσεις στο σχεδιασμό του, στην αναγνωσιμότητα του κειμένου και στην χωρητικότητα της μπαταρίας.

Σε σχέση με το πρώτο μοντέλο του 2007, το καινούριο λουκ του Kindle είναι φανερά βελτιωμένο, ζυγίζοντας μόλις 264 γραμμάρια. Επίσης, είναι λεπτότερο απο το iPhone 4, στα 0.8 εκατοστά και είναι διαθέσιμο σε χρώμα μαύρου γραφίτη. Ασχέτως, όμως, από το χρώμα, το νέο e-ink του Kindle διαφέρει κατά πολύ σε ποιότητα σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα. Το Amazon δίνει στοιχεία που φέρνουν τη διαφορά του contrast σε 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Η χωρητικότητα του Kindle φτάνει τα 3500 βιβλία τα οποία μπορείτε να διαβάσετε χωρίς να χρειάζεστε τον φορτιστή, αφού η εταιρία παρουσιάζει την μπαταρία ως ικανή να αντέξει για δέκα μέρες με το 3G ανοικτό, και ένα μήνα χωρίς.


Ένας υπεύθυνος καταναλωτής θα διερωτηθεί ποια έκδοση θα πρέπει να πάρει. Η φθηνότερη έκδοση φαίνεται πως είναι αρκετή, εκτός εάν κάποιος ταξιδεύει πολύ χωρίς να έχει πρόσβαση σε Wi-Fi. Η ιστοσελίδα του Amazon φορτώνει πολύ γρήγορα μέσω του Kindle και το download του βιβλίου γίνεται ακόμα πιο έυκολα σε σχέση με τα μοντέλα του παρελθόντος, χάρη στο καινούριο σύστημα πλοήγησης του Kindle.


Εν κατακλείδι, το καινούριο Kindle μπορεί να φαίνεται σε πολλούς ως μία ύβρις στον κλασικό τρόπο ανάγνωσης βιβλίων, αλλά δίνει σε ακόμα περισσότερους την ευχέρεια να μπορούν να κουβαλούν μαζί τους ολόκληρη βιβλιοθήκη. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές για το ίδιο το gadget και τα περιφερειακά του, το Kindle φαίνεται να μπορεί να διαπρέψει, στον καιρό της απογείωσης των tablet computers.source:protothema.gr
top