Αλλαγές και πάλι στις 

αποδείξεις...


Αλλαγές και πάλι στις αποδείξεις
Αποδείξεις με «βαρύτητα» ετοιμάζει από το 2011 η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η φοροδιαφυγή από συγκεκριμένους  επαγγελματικούς τομείς.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προσκόμιση αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες, οι οποίες είναι περισσότερο «ευάλωτες» στην φοροδιαφυγή, θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο αφορολόγητο ή ακόμα και έκπτωση στο φορολογητέο εισόδημα.
Εξτρα πριμ στους φορολογούμενους για τις αποδείξεις δαπανών από ελεύθερους επαγγελματίες σκοπεύει να θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών. Εξετάζεται, μάλιστα, το μέτρο να ισχύσει και για τα φετινά εισοδήματα, ώστε να δοθεί πρόσθετο κίνητρο στους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις από την κατηγορία αυτή που- σύμφωνα με το υπουργείο- παρουσιάζει υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι και θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενσωματωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου στη Βουλή. Τα άλλα αφορούν τις μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 23%,- για τις οποίες κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών λένε ότι θα είναι περιορισμένες υπό τον φόβο του πληθωρισμού-, το νέο καθεστώς των τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. που θα προβλέπει διορθώσεις του ισχύοντος καθεστώτος για τα παλαιά αυτοκίνητα και σύνδεση με τους ρύπους για τα καινούργια, τέλος, το ύψος των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από 1/1/2011.source:madata.gr
top