«Μάχη» τη νέα σχολική 

χρονιά...

Οι μισοί εκπαιδευτικοί φέτος στα σχολεία


Ως τη δυσκολότερη από τη μεταπολίτευση χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς – όπως εξήγησε – «έχουμε τους μισούς διορισμούς και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία και ήδη έχουν επιστρέψει στα σχολεία πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι.

Η υπουργός απηύθυνε έκκληση στους γονείς ώστε να ολοκληρωθούν οι εγγραφές και στις 5 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα σχολεία για να έχουν καταγεγραμμένους σε ειδική καρτέλα τους μαθητές τους, αλλά και τους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχουν οι πραγματικοί αριθμοί και να διευκολυνθεί η τοποθέτηση αναπληρωτών, για τους οποίους άλλωστε υπάρχουν πιστώσεις.

Όσον αφορά τα βιβλία, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας της απεργίας των οδηγών φορτηγών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ανακοίνωσε ότι το αργότερο έως την Πέμπτη θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. source:skai.gr
top