Το νέο κατάστημα της 

Google άνοιξε για τους 

προγραμματιστές!



Πριν λίγους μήνες η Google ανακοίνωσε στους προγραμματιστές οτι μπορούν πλέον να αναπτύξουν εφαρμογές για το νέο της διαδικτυακό κατάστημα που θα ονομάζεται, Chrome Web Store.
Το νέο online store, θα περιέχει αποκλειστικά επεκτάσεις (add-ons) για τον browser της Google (Chrome) αλλά και για το νέο λειτουργικό σύστημα (Chrome OS).

Οι προγραμματιστές αναπτύσσουν προγράμματα για ηλεκτρονικό κατάστημα της Google μπορούν, όπως και στο αντίστοιχο online κατάστημα της Apple αλλά και στο Android Market, να δημιουργούν δωρεάν ή εμπορικές εφαρμογές και να τις προσφέρουν στο Chrome Web Store.

Οι πληρωμές θα γίνονται μέσα από μία νέα υπηρεσία της Google που μοιάζει με αυτή του Pay Pal και θα ονομάζεται Checkout.
 
Τέλος τα κέρδη που θα έχει η Google για την πώληση κάθε εμπορικής εφαρμογής θα είναι 0.30$ ανά πώληση ως κόστος διεκπεραίωσης και επιπλέον 5% προμήθεια ενώ η τιμή των εμπορικών εφαρμογών θα ξεκινάει από 1,99$

Τέλος φήμες θέλουν τη νέα υπηρεσία της Google να γίνεται διαθέσιμη στο κοινό, σε δύο μήνες δηλαδή, τον Οκτώβριο του 2010.source:newsit.gr
top